INGREDIENTAI: 12 vienetų bulvių
4 vienetai obuolių
450 gramų kraujinės dešros
1.5 stiklinės pieno
60 gramų sviesto
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nuskutame bulves, susmulkiname ir išverdame.
2.
Bulves sutriname bulvių trintuve.
3.
Užviriname pieną. Supilame jį į bulvių tyrę, sudedame sviestą, druską. Viską elektriniu plaktuvu gerai išplakame, kad neliktų bulvių gabaliukų.
4.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius. Obuolius supjaustome nestorais žiedais.
5.
Cukrų supilame į metalinį puodą ir ant nesmarkios ugnies užviriname karamelę.
6.
Obuolių žiedus paeiliui panardiname į susidariusį cukraus sirupą.
7.
Kraujinę dešrą supjaustome riekelėmis, apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus.
8.
Serviruojame į lėkštes po 7 gabalėlius dešros, du žiedus karamelizuotų obuolių ir po tris didelius šaukštus bulvių piurė.
9.
Puošiame petražolių šakelėmis.