TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 21:40
Maltos kiaulienos šniceliai
Maltos kiaulienos šniceliai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
0.5 kilogramo kiaulienos (maltos)
2 riekės juodos duonos (be plutelės)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
pagal poreikį pieno
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną susmulkinti.

2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, suberti svogūną ir apkepti kelias minutes. Tuomet atidėti atvėsti.

3.
Į dubenį sudėti duoną, užpilti pienu ir palikti iki kol išmirks.

4.
Į dubenį dėti kiaulieną, duoną, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius maltai mėsai, pipirus, druską, svogūnus ir išmaišyti.

5.
Iš paruoštos masės formuoti šnicelius. Kiekvieną apvolioti džiūvėsėliuose.

6.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Sudėti šnicelius ir kepti vis pavartant po kelias minutes iki kol iškeps.


Patarimai:

Prieš apvoliojant džiūvesėliuose, šnicelius galite pamirkyti dar ir į kiaušinio ir pieno plakinį.


Šnicelius galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje. Kepant orkaitėje, trumpai iš abiejų pusių apkepti šnicelius keptuvėje, tada į kepimo formą ištiestą su kepimo popieriumi ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitė apie 20 minučių. O jei prieš tai neapkepant, šnicelius apšlakstyti aliejumi ir kepti kepti iki pusvalandžio.




admin · 2022-08-24 18:00 · 283 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt