TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Steikas su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
700 gramų jautienos išpjovos (T-bone dalis, naudojau sausai brandintą)
250 gramų morkų (mažų arba lazdelėmis pjaustytų didelių)
3 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštas medaus
1 vienetas greipfrutų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Prieš gamindami steiką palaikykite kambario temperatūroje bent valandą, kad atšiltų.

2.
Garnyrui morkytes trumpai apkepinti ant griliaus grotelių (arba tiesiog karštoje sausoje keptuvėje).

3.
Tada morkytes perkelti į gerai įkaitintą keptuvę (idealu - špižinę). Įspausti greipfruto sultis, išmaišyti. Morkytes vis pamaišant troškinti apie 4 - 5 minutes, kad šiek tiek suminkštėtų.

4.
Dėti medų, actą.

5.
Ant gerai įkaitintos kepsninės grotelių dėti steiką ir kepti iš pradžių po 3 minutes iš abiejų pusių.

6.
Tada toliau kepant pradėti stebėti termometru steiko vidinę temperatūrą. Kai temperatūra pasieks 54 laispsnius, nuimti nuo grotelių ir palikti pasiilsėti bent 5 minutes (galima suvynioti į foliją), jog sultys steiko viduje tolygiais pasiskirstytų.

7.
Steiką patiekti su keptomis morkytėmis.

8.
Patiekiant steiką pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2022-08-25 12:00 · 437 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt