INGREDIENTAI: 1 litras vandens (karšto)
8 vienetai vištų blauzdelių
480 gramų ryžių
200 gramų šaldytų žirnelių
120 gramų konservuotų kukurūzų
14 vienetų vyšninių pomidorų
2 vienetai morkų
2 vienetai raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
1 šlakelis aliejaus
2 skiltelės česnako
1 kubelis sultinio (galima naudoti naminį)
pagal skonį prieskonių vištienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos blauzdeles įtrinti aliejumi, vištienos prieskoniais, smulkintu česnaku ir palikti 1 valandą, kad įsigertų prieskoniai.
2.
Svogūnus smulkiai supjaustyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūnus ir pakepti kelias minutes.
4.
Morkas supjaustyti kubeliais, sudėti į keptuvę su svogūnais ir apie 5 minutes pakepti iki kol daržovės suminkštės.
5.
Kepimo formą su aukštesniais kraštais ištepti aliejumi (naudojau 34x25x6cm formą).
6.
Ryžius perplauti, suberti į dubenį, užpilti vandeniu ir pamaišyti ranka. Vanduo taps ne toks skaidrus, jį nupilti ir kartoti procedūrą dar kartą arba iki kol vanduo liks švarus. Tuomet vandenį nupilti, o ryžius suberti į kepimo formą, dėti apkepintus svogūnus su morkomis, supjaustytas paprikas, žirnelius, kukurūzus, vištienos blauzdeles, pomidorus. Į dubenį pilti vandenį, dėti sultinį išmaišyti ir supilti į formą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!