INGREDIENTAI: 6 vienetai vištienos blauzdelių (ir/ar šlaunelės)
400 gramų avinžirnių (1 skardinės)
10 vienetų vyšninių pomidorų (arba 2 didelių)
100 gramų pomidorų tyrės
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
1 šaukštas aliejaus
1 pundelis petražolių
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
2 lapeliai šalavijo
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Česnaką šiek tiek pasmulkiname.
2.
Į kepimo indą dedame vištienos gabalėlius. Šalia dedame česnakus.
3.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Jame pakepiname svogūną. Suberiame į kepimo indą ant vištienos.
5.
Vyšninius pomidorus supjaustome į kelias dalis.
6.
Į kepimo indą su vištieną ir svogūnu suberiame avinžirnius. Pabarstome druska, pipirais, cukrumi. Supilame pomidorų tyrę, pabarstome petražolėmis ir šalaviju. Dedame vyšninius pomidorus.
7.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!