TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir spanguolių uogiene
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir spanguolių uogiene

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
250 gramų tešlos (sluoksniuota)
2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
80 gramų cukraus (rudasis arba paprastas)
8 šaukšteliai uogienės (spanguolių)
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštas cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių (plakiniui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių

2.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.

3.
Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite obuolius, cukrų, žiupsnelį druskos ir kepkite apie 15 minučių, kol obuoliai visiškai suminkštės.

4.
Pabaigoje sudėkite spanguolių uogienę ir išmaišykite.

5.
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite plonai iki 2 mm storio.

6.
Iš jos išpjaukite 8 vnt., apie 12 cm skersmens, skritulius.

7.
Likusius netinkamo dydžio tešlos kampelius iškočiokite dar kartą, stenkitės sunaudoti visą tešlą.

8.
Ant skrituliukų dėkite po šaukštą įdaro.

9.
Pyragėlių viršų užspauskite tarsi formuotumėte krepšelius.

10.
Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite kiaušinio plakiniu.

11.
Kepkite 18-20 minučių, kol pyragėlių paviršius gražiais paruduos.

12.
Išimkite iš orkaitės, apibarstykite cukraus pudra.




admin · 2022-08-26 15:00 · 281 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt