INGREDIENTAI: 150 gramų grikių (virtų)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas morkų
3 šaukštai kvietinių miltų (naudojau viso grūdo, bet tinka ir paprasti)
1 vienetas svogūnų
1/4 vieneto paprikos (naudojau raudoną)
pagal skonį džiovintų špinatų
pagal skonį druskos
pagal poreikį sviesto (lydyto)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Grikius išvirti, svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka.
2.
Į keptuvę dėti sviesto, įkaitinti ir sudėti svogūną, papriką ir morką. Pakepinti iki kol viskas suminkštės.
3.
Į dubenį suberti išvirtus grikius, pakepintą svogūną, papriką ir morką, įmušti kiaušinius, suberti miltus, džiovintus špinatus, druską ir gerai išmaišyti.
4.
Imti paruoštos masės ir rankomis formuoti norimo dydžio kotletukus.
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti ir sudėti paruoštus kotletukus, apkepti iš abiejų pusių iki kol iškeps ir šiek tiek apskrus.
6.
Tiekti su šviežių kopūstų salotomis ar kitu mėgstamu garnyru.