TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Marinuoti agurkai pagal Editos Mildažytės receptą
Editos Mildažytės marinuoti agurkai



INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų (kiek tilps į 4 - 5 700 ml stiklainius)
5 galvos krapų
1 sauja petražolių
10 skiltelių česnako
15 vienetų kvapiųjų pipirų (žirneliais)
Marinatui:
750 mililitrų vandens
250 mililitrų cukraus
250 mililitrų acto
1.5 šaukšto druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus švariai nuplauname, nupjaustome galiukus.

2.
Į švarius stiklainius dedame krapų, smulkintų česnakų, kvapiųjų pipirų, petražolių, tada pridedame agurkų, kiek telpa.

3.
Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą: užvirti vandenį su druska ir cukrumi, tuomet supilti actą ir dar kartą užvirti.

4.
Marinatu užpilame agurkus, pridengiame dangteliais ir palaikome 30 min.

5.
Nupilame marinatą atgal į puodą, jį užverdame ir vėl užpilame agurkus. Jei stiklainiai 1 l ar mažesni, užsukame steriliais dangteliais ir, sudėję stiklainius dugnu aukštyn, užklojame šiltai.

6.
Jei stiklainiai didesni nei 1 l, antrą kartą užpylę palaikome 30 min., vėl nupilame marinatą į puodą, jį vėl užverdame, užpilame agurkus, užsukame ir užklojame šiltai. Marinato užtenka maždaug 4 - 5 vnt. 700 ml talpos stiklainiams.




admin · 2022-08-28 18:00 · 450 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt