INGREDIENTAI: Tešlai:
150 gramų margarino
4 stiklinės miltų
0.5 šaukštelio druskos
1 litras vandens (šaltas)
Įdarui:
350 gramų kumpio (rūkytas)
1 šaukštelis paprikos miltelių (SAUDA)
šiek tiek pipirų (SAUDA juodi)
3 vienetai svogūnų
Užpilui:
3 vienetai kiaušinių
200 mililitrų grietinėlės (neriebi)
šiek tiek druskos
Pabarstymui:
150 gramų sūrio (fermentinis)
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš tešlai skirtų produktų išminkykite tešlą ir trumpam padėkite šaltai. Tada tešlą išklokite kepimo formą, pateptą riebalais ir keliose vietose (šakute) subadykite. Pašaukite į įkaitintą orkaitę iki maksimalios temp. 10 min.
2.
Kol kepa tartas, karštame aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus. Tada sumaišykite juos su kumpiu, druska, prieskoniais ir ištraukus tartą iš orkaitės, sukrėskite į ją šią masę ir užpilkite kiaušinių ir grietinėlės plakinį. Sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite toliau dar kelias minutes.
3.
Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais žalumynais ir kepkite, kol sūris gražiai apskrus. Skanaus.