AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos faršo
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių)
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (didesnio arba 2 mažesnių)
1 riekė šviesios forminės duonos
1 šlakelis pieno
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti kiaulienos faršą.
2.
Svogūną smulkiai susmulkinti, suberti į dubenį su faršu, įmušti kiaušinį, pagardinti prieskoniais mėsai, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.
3.
Į dubenėlį pilti pieną, dėti duonos riekelę. Pamirkyti, nupjauti plutelę, o minkštąją dalį dėti į dubenį su faršu. Gerai išminkyti.
4.
Iš masės formuoti kotletus.
5.
Į keptuvę dėti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.
6.
Bulves supjaustyti griežinėliais, morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus susmulkinti.
7.
Į puodą sluoksniuojant dėti bulves, morkas, svogūnus ir kotletus. Ant kotletų pilti vandens tiek, kad vos juos apsemtų, pagardinti druska ir troškinti apie 15 - 20 minučių. Tuomet įdėti grietinės.