INGREDIENTAI: 210 gramų kefyro
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų cukraus pudros
80 gramų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilinio cukraus
Įdarui:
100 gramų abrikosų džemo
Aptepimui:
20 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Išmaišyti.
2.
Į kitą dubenį supilti kefyrą, aliejų, įmušti kiaušinį, įberti druskos. Suplakti. Supilti į miltų mišinį, gerai išmaišyti.
3.
Į keksiukų kepimo skardą sudėlioti popierines keksiukų formeles, pilti pilną 1 šaukštą tešlos į kiekvieną formelę, dėti pusę arbatinio šaukštelio džemo, tuomet 2 šaukštus tešlos. Turi būti užpildyta 3/4 formelės.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 20 - 25 minutes.
5.
Mikrobangų krosnelėje, garų vonelėje ar puode ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą.
6.
Į dubenėlį suberti cinamoną ir cukrų. Sumaišyti.
7.
Iškepusius, dar karštus keksiukus aptepti sviestu ir apibarstyti cukraus - cinamono mišiniu.
8.
Skaniausia ragauti dar šiltus.