INGREDIENTAI: 250 gramų aviečių
120 gramų cukraus uogienėms (naudojome Dansukker)
1 vienetas kiaušinių
25 gramai sviesto (kambario temperatūros)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Avietes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinius. Tada juos įplakite į nuspaustą aviečių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami pakaitinkite 5 minutes.
2.
Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį. Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol aviečių kremas atvės. Supilkite į gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.