INGREDIENTAI: 750 gramų bulvių (mažos, virtos)
120 gramų ridikų
1 sauja šparaginių pupelių
1 šaukštas aliejaus
pagal skonį krapų
pagal skonį svogūnų laiškų
pagal skonį druskos
Padažui:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių (arba obuolių acto)
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių (arba paprastų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves perpjauti pusiau arba jei bulvės didesnės, supjaustyti apie 2,5 cm storio griežinėliais.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti bulves, šparagines pupeles ir apkepti apie 5 minutes arba iki kol suminkštės šparaginės pupelės, o bulvės kiek apskrus.
3.
Ridikėlius supjaustyti griežinėliais, sudėti į dubenį, dėti bulves su šparaginėmis pupelėmis, berti smulkiai pjaustytus krapus, svogūnų laiškus.
4.
Užpilui į dubenėlį dėti garstyčias, pilti alyvuogių aliejų, citrinų sultis, berti druską, pipirus ir išmaišyti.
5.
Į dubenį su paruoštais ingredientais pilti paruoštą užpilą ir gerai išmaišyti.