INGREDIENTAI: 500 mililitrų kvietinių miltų (apytikriai)
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
77 gramai citrinų želė (1 pakelio)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
3 šaukštai medaus
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išsukti kambario temperatūros sviestą ir medų. Įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti. Suberti miltus, druską ir išminkyti. Tešlą įdėti į šaldytuvą 30 min.
2.
Tešlą iškočioti apie 5 mm storio ir išspausti kiaušinio formos sausainius. Pusėje sausainių išspausti po skylutę platesnėje ,,kiaušinio" dalyje. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
3.
Kepti apie iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Atvėsinti iškeptus sausainius.
4.
Užvirti 500 ml vandens. Želė suberti į užvirintą vandenį ir maišyti, kol milteliai visai ištirps. Leisti želė atvėsti, kol pradės kietėti.
5.
Pilnavidurį sausainį ištepkite atvėsusia žele ir ant viršaus uždėkite sausainį su skyle. Taip padaryti su visais sausainiais. Atsargiai supilti žele į skylutes. Palikite sausainius šaltai, kol sukietės želė. Pabarstyti cukraus pudra.