INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno (šilto)
80 gramų sviesto
6 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
20 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis cinamono (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į šiltą pieną dėjau šaukštą cukraus ir mieles, palaukiau, kol suputos. Sviestą ištirpinau ir atvėsinau, supyliau į miltus, dėjau druską, cukrų ir pieną su mielėmis.
2.
Tešlą gerai išminkiau, pridengiau ir palikau 1 valandai pakilti.
3.
Iškočiojau maždaug 50 x 50 cm dydžio keturkampį, patepiau tirpintu sviestu, pabarsčiau cukrumi ir cinamonu, susukau vyniotinį ir supjausčiau 3 - 4 cm pločio griežinėliais.
4.
Sudėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą taip, kad tarpusavyje nesiliestų. Kildinau dar apie 10 min.
5.
Kepiau apie 25 - 30 min. iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!