INGREDIENTAI: Tešlai:
180 gramų varškės 9% (naudojau iš kvadratinio pakelio)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai cukraus
80 gramų ryžių miltų
40 gramų schar universalūs miltai (be glitimo)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Įdarui:
2 vienetai slyvų
2 šaukštai rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įdarui slyvas nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis, išimkite kauliuką. Į keptuvę dėkite du šaukštus rudojo cukraus ir įjunkite kaitrą, kad cukrus pradėtų šilti. Ant cukraus sudėkite slyvų skilteles ir pakepkite ant vidutinės kaitros kol gražiai paskrus ir šiek tiek suminkštės. Karamelizuotas slyvas palikite atvėsti.
2.
Masei varškę sutrinkite su kiaušiniu ir cukrumi. Dėkite visus likusius produktus ir gerai išmaišykite.
3.
Imkite kupiną šaukštą masės, formuokite paplotėlį ir į jo vidurį dėkite karamelizuotos slyvos skiltelę, formuokite apvalų rutuliuką užglaistant slyvą, kad verdant kuo mažiau arba visiškai neišbėgtų įdaras.
4.
Paruoštus virtinukus dėkite į šiek tiek pasūdytą verdantį vandenį. Kai virtinukai iškils virkite apie 5 minutes, nes jie tikrai nemaži.
5.
Patiekiant galima pauošti smulkintais riešutais, slyvomis ar kaip tik norisi.
Patarimai:
•
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!