INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos sprandinės
200 mililitrų sultinio (naudojau naminį jautienos kaulų sultinį)
2 šaukštai aitriųjų paprikų padažo
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis kumino
4 skiltelės česnako
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos sprandinę supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais.
2.
Dubenyje sumaišyti sultinį, čili padažą, smulkiai sukapotą (arba išspaustą) česnaką, paprikos miltelius, raudonėlį, kumino sėklas ir šlakelį aliejaus. Dėti pagal skonį druskos ir pipirų.
3.
Mėsą dėti į dubenį su marinatu ir labai gerai išminkyti rankomis, kad marinatas įsigertų kuo giliau. Palaikyti šaldytuve mažiausiai dvi valandas, o dar geriau - per naktį.
4.
Sprandinės gabalėlius sumauti ant iešmų ir kepti ant grilio, vis pavartant, kol šašlykai bus gražiai apskrudę iš visų pusių.
5.
Patiekiant galima apibarstyti smulkinta kalendra.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .