TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Naminiai miško žemuogių ir citrinų ledai
Naminiai miško žemuogių ir citrinų ledai

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
8 vienetai kiaušinių trynių
150 mililitrų cukraus
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
0.5 litro žemuogių
0.5 vieneto citrinų
Papuošimui:
8 šaukšteliai balzaminio acto (naudojau Modenos kreminį)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite žemuogių sluoksnį. Išplakite 4 kiaušinių trynius su puse cukraus iki baltos, purios masės. Išplakite 200 ml grietinėlęs iki standumo ir sumaišykite su plaktais kiaušinių tryniais. Žemuoges sumaišykite su plakta mase. Viską supilkite į 2 litrų talpos pailgą indą, praskalautą šaltu vandeniu. Žemuogių masė turėtų užpildyti apie pusę indo. Uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite vienai valandai į šaldiklį.

2.
Paruoškite citrinų sluoksnį. Išplakite 4 kiaušinių trynius su cukrumi iki baltos, purios masės. Pridėkite pusės citrinos sultis. Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su plaktų kiaušinių ir citrinos sulčių mase.

3.
Išimkite žemuogių masę iš šaldiklio. Į indą supilkite citrinų parfė mišinį. Gerai išlyginkite masę, uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį 3 valandoms arba visai nakčiai.

4.
Prieš patiekiant, desertas turėtų dar 10-15 minučių pabūti šaldytuve. Po to trumpam įmerkite įndą į karštą vandenį ir išverskite ant pailgo padėklo (silikoninės arba stiklinės pjaustymo lentelės). Supjaustykite griežinėliais. Aš dar papuošiau citrinos žievelės drožlėmis ir Modenos balzaminio acto kremu (jo nuotrauka pridėta prie recepto).




admin · 2022-09-03 06:00 · 408 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt