INGREDIENTAI: 100 gramų romaninių salotų (arba iceberg ar kitų mėgiamų)
300 gramų vyšninių pomidorų
300 gramų konservuotų žirnelių
6 vienetai kiaušinių
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
100 gramų sūrio (mėgiamo, naudojau VILVI Memel Piquant su jelapenais)
1 saujelė petražolių
Padažui:
150 gramų kreminio sūrio
150 gramų graikiško jogurto
1 šaukštelis garstyčių
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į didelio stiklinio indo dugną dedame pasmulkintus salotų lapus. Ant jų - perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus. Beriame pusę žirnelių, postambiais gabalėliais supjaustytus kiaušinius, tada - likusius žirnelius.
2.
Tepamą sūrelį sumaišome su graikišku jogurtu, garstyčiomis ir žiupsneliu pipirų. Šį padažą paskleidžiama ant salotų viršaus.
3.
Sūrį sutarkuojame stambesne tarka ir užberiame ant salotų.
4.
Šoninę supjaustome smulkiais kubeliais ir apkepiname sausoje keptuvėje. Šoninės kubelius užberiame ant salotų.
5.
Salotas padedame valandėlei į šaldytuvą, jog skaniai atvėstų. Prieš patiekdami salotų viršų pabarstome smulkintomis petražolėmis.