INGREDIENTAI: 2 vienetai saldžiųjų bulvių
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
30 gramų sviesto
3 skiltelės česnako (smulkinto)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Suberti prieskonius ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Išmaišyti. Sudėti į kepimo formą.
2.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min, kol bulvės gražiai iškeps.
3.
Sviestą išlydyti ir sudėti smulkintą česnaką.
4.
Ant iškeptų bulvių supilti česnakinį sviestą. Apibarstyti kietuoju sūriu.
5.
Jeigu sūrio neturite, labai skanu valgyti su kremine varške su žalumynais!