TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 15:52
Virtų bulvių kroketai su grybų padažu
Virtų bulvių kroketai su grybų padažu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 ir 1/3 kilogramo bulvių (virtų)
100 gramų sūrio (tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių (išplakto)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Apvoliojimui:
1 vienetas kiaušinių (išplakto)
šiek tiek miltų
šiek tiek džiūvėsėlių
Padažui:
1.5 stiklinės pieno
150 gramų pievagrybių
2 šaukštai miltų
2 skiltelės česnako
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtas bulves sutrinti, įmaišyti išplaktą kiaušinį ir sudėti tarkuotą sūrį. Viską išmaišyti ir užminkyti tešlą.

2.
Rankas patepti aliejumi, kad masė neliptų prie rankų ir formuoti mažus rutuliukus. Paruoštus kroketus apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

3.
Dėti kroketus į puodą su įkaitintu aliejumi, kad juos apsemtų ir virti, kol gražiais apskrus. Išėmus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejų.

4.
Padažui pievagrybius smulkiai supjaustyti, įberti miltų, išmaišyti ir pakepinti svieste apie 2 minutes. Įspausti česnaką, įpilti pieno, pagardinti druska ir pipirais, gerai išmaišyti ir pavirti, kol padažas sutirštės.




admin · 2022-09-05 18:00 · 430 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt