INGREDIENTAI: 300 gramų vištienos filė
1 vienetas žiedinių kopūstų (nedidelio)
1 vienetas poro (arba svogūno)
1 sauja svogūnų laiškų
2 šaukštai grietinės
pagal skonį prieskonių paukštienai
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištieną supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska, pipirais ir mėgiamais paukštienos prieskoniais. Porą supjaustyti griežinėliais. Kalafiorus išskirstyti žiedynais.
2.
Puode užvirinti vandenį, jį lengvai pasūdyti ir sudėti kalaforius. Virti keletą minučių, kol kalafiorai suminkštės, bet liks standūs. Išvirtus nusunkti.
3.
Kol verda kalafiorai, keptuvėje įkaitinti šiek tiek sviesto (arba aliejaus). Sudėti pjaustytą porą ir pakepinti 2-3 minutes.
4.
Sudėti vištieną ir maišant apkepinti, kol vištiena gražiai apskrus.
5.
Sudėti apvirtus kalafiorus, dėti grietinės, suberti svogūnų laiškus, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Patroškinti dar 3-5 minutes.