AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų smulkintos jautienos (sausai brandintos)
1 vienetas cukinijų (mažos)
200 gramų makaronų
200 gramų kiaulienos šoninės
2 vienetai svogūnų (nedidelių)
2 saujos špinatų
3 skiltelės česnako
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų čederio sūrio
50 gramų kietojo sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Keptuvėje įkaitinamas aliejus, apkepinamas smulkintas svogūnas, česnakas. Dedama smulkinta jautiena. Apkepinama.
2.
Į ketaus keptuvę dėti šoninės juosteles iš centro į išorę, kad pavyktų šoninę užlenkus uždengti lazaniją
3.
Padažui prikaistuvyje pašildyti grietinėlę, sudėti čederio ir kietąjį sūrį. Maišyti, kol sušils ir sūris išsilydys.
4.
Į keptuvę su šonine berti makaronų, žiedais pjaustytos cukinijos, užpilti padažo, dėti kepintos jautienos, špinatų. Susluoksniuoti ir užlenkti šoninės kraštus.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.