INGREDIENTAI: 800 gramų vilkžuvė (apytikriai)
35 gramai sviesto (apytikriai)
2 šaukšteliai aliejaus
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio svogūno miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
400 gramų smidrų (apytikriai)
240 gramų vyšninių pomidorų (apytikriai)
0.5 vieneto svogūnų
1 skiltelė česnako
2 šaukšteliai aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vilkžuvę supjaustyti gabalėliais, apibarstyti svogūno ir česnako milteliais, druska ir pipirais.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti žuvį ir kepti po 5 - 6minutes iš abiejų pusių. Tuomet dėti sviestą ir dar pakepti ant nedidelės kaitros porą minučių vis pavartant.
3.
Nulaužti smidrų sumedėjusią dalį.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti smidrus, berti smulkiai kapotą svogūną ir česnaką, ant nedidelės kaitros kepinti apie 5 minutes pamaišant. Tuomet į keptuvę sudėti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, pabarstyti druska. Pakepti dar kelias minutes.
5.
Patiekti karštus smidrus su žuvimi ir pomidorais. Papuošti mėgstamomis žolelėmis.