INGREDIENTAI: 1 galva kopūstų
700 gramų faršo
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
125 gramai ryžių (apytikriai)
10 gramų persilado prieskonių
Padažui:
350 mililitrų pomidorų sulčių
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Pabarstymui:
10 gramų kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ryžius apverdame 5-8 min. Atvėsiname.
2.
Faršą sumaišome su ryžiais, pagardiname prieskoniais.
3.
Gražiai išpjauname kopūsto kotą, viršutinius lapus nuskabome. Paruošta kopūstą apverdame pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja.
4.
Morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
5.
Padažui pomidorų sultis sumaišome su grietinėle.
6.
Nupjovus storąją lapų dalį, išdėliojame ant lygaus paviršiaus. Per vidurį dedame paruošto faršo su prieskoniais ir ryžiais, susukame į ritinį, kiek galima tvirčiau. Aplink apdedame morkomis ir pusžiedžiais pjaustytais svogūnais. Užpilame paruoštu padažu. Apibarstome kmynais. Viską uždengiame.
7.
Kepame iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 val.