TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Minkštutės bandelės su faršu ir sūriu pagal turkišką receptą
Mielinės bandelės su faršu ir sūriu

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų miltų
100 mililitrų vandens (šilto)
100 gramų grietinės, 30% riebumo
100 mililitrų aliejaus
100 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
3 šaukšteliai cukraus
9 gramai sausų mielių
7 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
450 gramų faršo (kiaulienos ir jautienos)
130 gramų sūrio
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai pieno
šiek tiek sezamo sėklų (apibarstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į šiltą vandenį suberti mieles ir cukrų ir palikti pastovėti 15 minučių.

2.
Į dubenį įmušti kiaušinį, suberti druską, supilti šiltą pieną, aliejų, mieles, sudėti grietinę ir gerai išmaišyti. Palaipsniui suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Minkyti 6 - 7 minutes. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Jei tešla lipni,berti šiek tiek daugiau miltų. Aptepti tešlą aliejumi, dėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti šiltoje vietoje apie 50 minučių.

3.
Įdarui keptuvėje apkepti faršą 5 - 7 minutes, tada sudėti pjaustytą svogūną ir dar šiek tiek pakepinti, kol jis suminkštės. Pabaigoje įmaišyti pomidorų padažą, prieskonius, žalumynus. Nuimėmus nuo dujinės palikti atvėsti.

4.
Sūrį sutarkuoti stambia tarka.

5.
Pakilusią tešlą padalinti į 12 vienodų dalių. Iš kiekvienos iškočioti maždaug 13 centimetrų skersmens paplotėlį. Per vidurį dėti tarkuoto sūrio, ant jo - faršo. Sujungti ir užpausti tešlos kraštus, dėti bandeles sujungimu žemyn ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi.

6.
Prieš kepant aptepti kiaušinio-pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis ir įstrižai viršuje įpjauti keletą pjūvių. Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 20 - 25 minutes. Iškepusias bandeles uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir leisti šiek tiek atvėsti.




admin · 2022-09-07 06:00 · 314 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt