INGREDIENTAI: 500 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
50 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Jeigu varškė naminė tuomet pertrinam ją per sietelį. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais, supilti kiaušinių masę bei sudėti varškę, druską, viską išmaišyti. Aliejų gerai įkaitiname. Iš tešlos formuojame vienodo dydžio rutuliukus (šlapiomis rankomis, kad neliptu tešla) ir kepame dideliame aliejaus kiekį iki auksinės spalvos. Atvėsintas spurgas apibarstome cukraus pudrą. Skanaus.