INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (tirpinto)
100 gramų kvietinių miltų
120 gramų cukraus
90 gramų juodojo šokolado (tirpinto)
10 gramų kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
100 gramų maskarponės sūrio
90 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
45 gramai saldžios kakavos
Papuošimui:
šiek tiek kukurūzų spragėsiai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sumaišykite tirpintą sviestą su cukrumi ir įpilkite ištirpdytą šokoladą.
2.
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
3.
Baltymus išplakite iki putų.
4.
Trynius įmaišykite į sviesto-šokolado masę, suberkite miltus ir kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Išplaktus baltymus atsargiai išmaišykite į tešlą. Sudekite į kepimo popieriumi išklotą formą.
5.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
6.
Kai biskvitas iškepa ir atvėsta, padarykite kremą. Maskarponės sūrį ir grietinėlę išplakite, tada įberkite kakavą.
7.
Biskvitą aptepkite kremu ir papuoškite spragintais kukurūzais.