INGREDIENTAI: 1 vienetas camembert sūrio (apie 120 g)
250 gramų sluoksniuotos tešlos (1 lapo)
1 šaukštas skysto medaus
1 šaukštelis provanso žolelių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 šaukštelis sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlą iškočiojame. Maždaug per vidurį dedame sūrį. Tešlą patepame skystu medumi, pabarstome žolelėmis. Užklojame sūrį tešlos lapu. Gražiai sulyginame. Įpjauname juosteles tešlos iki pat sūrio. Susukame kiekvieną juostelę atskirai. Tarsi padarydami saulutę.
2.
Aptepimui paplakame kiaušinį.
3.
Patepame kiaušinio plakiniu. Pabarstome sezamo sėklomis.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min.
5.
Valgome,iškepusius sausainukus laužiant ir padažant į sūrį.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!