INGREDIENTAI: 3 vienetai saldžiųjų bulvių
2 vienetai svogūnų
3 skiltelės česnako
1 litras daržovių sultinio
šiek tiek alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio kajeno pipiro (malto, apytikriai, pagal skonį)
pagal skonį malto cinamono
šiek tiek druskos
šiek tiek malto muskato
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nuskutame bulves ir supjaustome vienodo dydžio kubeliais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.
2.
Svogūnus ir česnaką nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais.
3.
Į puodą įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, dedame svogūnus pakepame kelias minutes, sudedame česnaką. Sudedame bulves, suberiame prieskonius ir viską išmaišome. Pilame daržovių sultinį ir užverdame. Kai užvirs, sumažiname kaitrą ir paverdame 15 min. Galiausiai viską gerai sutriname elektriniu smulkintuvu.
4.
Aš pagardinau petražolėmis, skrudintais žirniais bei šlakeliu grietinėlės.