INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
480 gramų kvietinių miltų
240 gramų aliejaus
250 mililitrų gazuotas mineralinis vanduo
200 gramų cukraus
3 šaukšteliai kepimo miltelių
3 vienetai rabarbarų (didesnių arba 4 mažesnių)
2 vienetai obuolių (didesnių arba 3 mažesnių)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
pagal poreikį rabarbarų
pagal poreikį migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir gerai suplakti elektriniu plaktuvu.
2.
Į plakinį supilti aliejų, mineralinį vandenį, įsijoti miltus su kepimo milteliais, berti vanilinį cukrų. Viską suplakti iki vientisos masės.
3.
Obuolius ir rabarbarus nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais, įberti 1 šaukštą miltų. Tai darau tam, kad vaisiai nesukristų ant pyrago dugno.
4.
Į dubenį su paruošta tešla sudėti obuolių ir rabarbarų gabaliukus, išmaišyti.
5.
Į kepimo formą (naudojau 28 cm) patiesti kepimo popierių ir supilti paruoštą masę. Pyrago viršų galima papuošti rabarbarų juostelėmis ir migdolų drožlėmis.
6.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku, įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.