INGREDIENTAI: Tešlai:
250 mililitrų vandens
160 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (+aptepimui)
2 vienetai kiaušinių baltymų
2 šaukštai cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Glajui:
150 gramų cukraus pudros
2 šaukštai medaus
4 šaukštai pieno
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vandenį užvirti su sviestu, cukrumi ir druska, suberti miltus ir viską išmaišyti. Maišant kaitinti 1-2 minutes. Po vieną įmušti kiaušinius ir įmaišyti į tešlą.
2.
Baltymus išplakti iki putų ir įmaišyti į tešlą. Baltymų pilti tiek, kad masė išliktų tiršta.
3.
Supilti tešlą į konditerinį švirkštą. Kepimo popierių supjaustyti į 7-9 centimetrų kvadratėlius ir ištepti sviestu. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus kvadratų iš tešlos išspausti apvalias spurgas.
4.
Glazūrai sumaišyti cukraus pudrą su medumi ir pienu iki vientisos masės.
5.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus.
6.
Dėti spurgą kepimo popieriumį į viršų į keptuvę su aliejumi ir pakepti. Tada nuimti kepimo popierių ir dar šiek tiek pakepti apvertus. Iškepus išdėlioti ant rankšluostinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių. Vėliau pamirkyti medaus glazūroje.