INGREDIENTAI: 700 gramų varškės
360 gramų šokoladinių sausainių
360 gramų vanilinių sausainių
360 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 stiklinė džiovintų vyšnių
0.5 stiklinės džiovintų abrikosų (smulkintų)
7 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištrinti su cukrumi, kol bus puri masė. Tai geriausia daryti elektriniu plakikliu arba virtuviniu kombainu. Tuomet dėti dalimis varškę, vis maišyti, kad bus vientisa varškės masė.
2.
Sudėti džiovintus vaisius, susmulkintus sausainius. Paruoštą pyragą reikia sudėti į formą, kurioje jis šals. Panaudojau želė skirtą formą. Todėl man gavosi 2 tinginio žiedai. Masę galima sukrėsti ir į tortinę ar kitą norimą formą - sušalęs pyragas įgaus formos formą :-). Tik indą reikėtų iškloti maistine plėvele, kad lengviau būtų išimti pyragą.
3.
Pyragą su forma dėti į šaldytuvą, geriau per naktį. Mano patarimas: prieš valgant pyragą palaikykite kambario temperatūroje - skanesnis pasidaro!