INGREDIENTAI: 700 mililitrų jogurto, natūralaus
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
77 gramai želės (aš naudojau 3 skirtingų skonių želė)
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai želatinos
450 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želė užpilame 400 ml karšto vandens. Gerai išmaišome, kad ištirptų želė. Paliekame stingti.
2.
Želatiną užpilame 50 ml vandens ir paliekame brinkti 15 min. Išbrinkusią želatiną pakaitinti karšto vandens vonelėje, kad visiškai ištirptų. Neužvirinti! Atvėsinti.
3.
Į jogurtą suberiame cukrų, išmaišome.
4.
Grietinėlę išplakame. Atsargiai įmaišome į jogurto masę.
5.
Sustingusią želė supjaustome kubeliais. Suberiame į jogurto masę. Želatiną ištirpiname. Supilame atvėsusią želatiną plona srovele į jogurto masę. Gerai išmaišome.
6.
Desertą pilame į formą, kurioje stingdysime desertą arba tiesiog į stiklinaites. Dedame į šaldytuvą 4 – 6 val, kol desertas sustings ir mėgaujamės vasara.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!