INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų (vidutinio dydžio, apie 2,5 kg)
1 vienetas paprikos
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Marinatui:
1 litras vandens
120 mililitrų obuolių acto (arba 100 ml 9 proc. acto)
3 šaukštai druskos (nubrauktų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kopūstus nuplikyti karštu vandeniu ir nuimti maždaug pusę lapų.
2.
Likusią pusę kopūsto, papriką ir morką supjaustyti šiaudeliais, svogūną susmulkinti kubeliais.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti svogūnus kelias minutes, tuomet sudėti morkas ir dar kelias minutes pakepinti. Sudėti papriką ir kopūstą, uždengti dančiu, sumažinti kaitrą ir patroškinti apie 20 minučių. Pagardinti pipirais.
4.
Ant kiekvieno prieš tai nuimto kopūstlapio dėti troškintų daržovių, užlenkti kraštus ir susukti į volelius.
5.
Į iškaitintus stiklainius sudėti balandėlius.
6.
Puode užvirinti vandenį su druska. Kai tik užvirs, supilti actą ir iš karto išjungti kaitrą. Supilti marinatą ant balandėlių. Marinato proporcijos nurodytos 1 litrui, jeigu reikia, marinato galima paruošti daugiau ar mažiau. Marinato turėtų užtekti maždaug 4 750 ml stiklainiams, priklausomai nuo to, kaip standžiai sudėsite balandėlius.
7.
Stiklainius pridengti steriliais dangteliais, stiklainį statyti į puodą su vandeniu (kad apsemtų 2/3 stiklainio), ant dugno padėjus virtuvinį rankšluostėlį. 750 ml stiklainius pakaitinti apie 20 minučių, 1 litrto talpos - apie 30 minučių. Sandariai užsukti, nusausinti stiklainį ir palikti visiškai atvėsti. Saugoti vėsiame rūsyje.