INGREDIENTAI: 1 skardinė persikų ( konservuoti)
1 skardinė ananasų ( konservuoti)
1 vienetas obuolių
35 gramai želatinos
pagal poreikį sulčių (iš persikų ir ananasų skardinių)
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilame daugmaž 150 ml vandens ir paliekame 15-20 min pastovėti, jog išbrinktų.
2.
Į dubenį nupilame sultys iš persikų ir ananasų skardinių, praskiedžiame jas vandeniu iki norimo skonio bei kiekio. Formą, kurioje darysite želė sutepti aliejumi.
3.
Išbrinkusį želatiną kaitinti ant mažos ugnies iki visiškai ištirps. Ištirpintą želatiną sumaišyti su sultimis, viską perkošti per sietelį.
4.
Į formą įpilti tiek sulčių, kad nuo dugno būtu apie 0,5 cm storio sluoksnis. Įdėti į šaldymo kamerą iki sustings (žiūrėti, kad neužšaltų).
5.
Persikų puseles įpjauti juostelėmis ne iki galo ir sudėti apvertus gerąją puse į apačią ant pirmo sustingusio želė sluoksnio.
6.
Iš obuolių išpjauti lapelius ir taipogi sudėti tarp persikų. Užpilti želė (vaisiai turėtų nepilnai pasidengti, neplaukioti skystyje). Įdėti į šaldymo kamerą iki sustings (žiūrėti, kad neužšaltų).
7.
Sudėti ananasų griežinėlius ir įpilti likusią žele. Uždaryti formą dangteliu arba pridengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą iki sustings.
8.
Sustingusią želė apversti ant lėkštės. Skanaus!