INGREDIENTAI: 1 vienetas vištos (rinkausi naminę)
300 mililitrų obuolių sulčių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
100 mililitrų vandens
2 vienetai lauro lapų
2 lapeliai šalavijo
1 skiltelė česnako
pagal poreikį aitriųjų pipirų (nebūtina)
Marinatui:
1 skiltelė česnako (smulkintos)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis provanso žolelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną supjaustome gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, žolelėmis ir viena smulkinta česnako skiltele. Mėsą įtriname. Man patinka, kai galiu per naktį palikti pasimarinuoti, bet jeigu laiko nėra – kepame iš karto.
2.
Ketaus puode įkaitiname aliejų. Sudedame vištieną ir apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
3.
Svogūną ir česnaką pasmulkiname, morką sutarkuojame burokine tarka. Sudedame smulkintas daržoves į puodą ant vištienos ir pakepiname apie 5 min.
4.
Supilame sultis, vandenį, dedame aitrųjį pipirą, lauro ir šalavijo lapelius. Uždengiame puodą ir dedame troškinti į iki 150 C laipsnių įkaitintą orkaitę 50 min. Dangtį nukeliame padidiname kaitrą iki 200 C ir kepame apie 10 min, kol dalis skysčio nugaruos ir pavirs skaniu padažu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!