INGREDIENTAI: 1 litras vandens (karšto)
400 gramų vištienos (virtos)
2 vienetai morkų (virtų, nedidelių)
150 gramų konservuotų žirnelių
150 gramų konservuotų kukurūzų
3 šaukštai želatinos
0.5 kubelio daržovių sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną ir morkas išvirti.
2.
Vandenį užvirti, supilti į dubenį, įdėti daržovių sultinio kubelį ir ištirpinti. Gerai išmaišyti ir perkošti per sietelį kelis kartus.
3.
Į karštą daržovių sultinį suberti želatiną ir maišyti iki kol granulės visiškai ištirps.
4.
Vištieną ir morkas supjaustyti nedideliais kubeliais.
5.
Į indelius, kuriuose norite ruošti užkandėles, sudėti dalį morkų, žirnelių, kukurūzų. Tuomet užpilti paruoštu sultiniu iki kol vos apsems daržoves.
6.
Pastatyti stingti į šaldytuvą. Kai šiek tiek apstings, ištraukti iš šaldytuvo ir sudėti smulkintą vištiena ir dar dalį daržovių. Vėl pastatyti į šaldytuvą stingti. Kartoti iki kol neliks produktų.
7.
Paruoštas užkandėles palaikyti šaldytuve iki kol sutvirtės, tuomet bus tvirtos ir puikiai išsiims iš pasirinktų indelių.