AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių (didesnių arba 6 mažesnių)
100 gramų grietinės (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
50 gramų sviesto (+ 1 šaukšto)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nulupti. Į puodą įpilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti bulves ir virti apie 25 minutes iki kol bulvės išvirs.
2.
Bulves sugrūsti, dėti šaukštą sviesto ir išmaišyti. Atidėti atvėsti.
3.
Į atvėsusią bulvių masę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir išmaišyti.
4.
Ant stalviršio pabarstyti miltų, dėti bulvių masę ir formuoti pailgą juostelę, ją šiek tiek paploninti ir supjaustyti rombais arba kita forma.
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti švilpikus ir apkepti iš abiejų pusių. Tuomet sudėti į lėkštę.
6.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, sudėti grietinę, pagardinti druska ir sudėti švilpikus. Permaišyti ir dar patroškinti kelias minutes.