TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Natūraliai fermentuoti vynuogių lapai žiemai
Fermentuoti rauginti vynuogių lapai žiemai



INGREDIENTAI:
pagal poreikį vynuogių lapų
1 litras vandens
1 šaukštas druskos (rupios)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viena svarbiausių vynuogių lapų paruošimo taisyklė – lapai pirmiausiai turi būti nuplikyti verdančiu vandeniu ar blanširuoti kunkuliuojančiame vandenyje apie 1 minutę. Tuomet net kelis kartus sumažėja jų tūris ir taip labai talpiai galima sudėti juos į stiklainius. Taigi surinktą kiekį lapų išdėlioju kriauklėje ir plikau virduly užvirintu vandeniu.

2.
Skysčio fermentacijai dažniausiai reikia labai nedaug, pasiruošiu 1 l vandens, 1 v. š. rupios druskos. Jokių papildomų prieskonių nereikia.

3.
Vandenį pašildau, beriu druską ir maišau, kol ištirpsta. Lapus sudedu į stiklainius ir užpilu sūrymu. Kelias dienas stiklainius laikau neuždengtus, vėliau užsuku dangtelius ir nešu į vėsią vietą. Galima laikyti ir šaldytuve.

4.
Į lapus žiemą vynioju tradicinius dolmos (receptą rasite čia) įdarus. Bet atradau dar įdomesnių variantų: Virti ryžiai su krevetėmis - šaltas, labai greitai paruošiamas užkandis, Morkų ir paprikų šiaudeliai - verdu garuose, tiekiu kaip garnyrą ar užkandį. Ir pats skaniausias - orkaitėje kepamą žuvį įvynioju į fermentuotus lapus, na itin gardus atradimas.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-09-19 03:00 · 483 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt