TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Naminiai granolos batonėliai su medumi
Naminiai granolos batonėliai su medumi

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
230 gramų avižinių dribsnių (pilno grūdo)
80 gramų migdolų (stambiai kapotų)
70 gramų juodojo šokolado (kapoto ar lašelių+saujos pabarstymui)
30 gramų džiovintų spanguolių
30 gramų džiovintų vyšnių
Karameliniam kremui:
130 gramų skysto medaus
60 gramų sviesto
50 gramų rudojo cukraus (smulkaus)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto (ar vanilinio cukraus)
1/4 šaukštelio druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

2.
Ant nedidelės orkaitės skardelės dugno ir kraštų patiesiame folijos, ją patepame šlakeliu aliejaus. Sudedame avižinius dribsnius ir migdolo riešutus ir kepame orkaitėje 5 minutes, tada išmaišome ir kepame dar 5 minutes. Po to riešutus suberiame į didelį indą.

3.
Sviesto-medaus karamelė – kol avižiniai dribsniai ir riešutai kepa orkaitėje, pasiruošiame karamelę. Į nedidelį puodą sudedame visus karamelei skirtus ingredientus. Kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus visiškai ištirpsta. Tada supilame karamelę ant avižinių dribsnių ir riešutų, gerai išmaišome. Masę paliekame atvėsti 5 minutėms.

4.
Džiovintas spanguoles, vyšnias ir 70 g šokolado sumaišome su avižinių dribsnių mase (šokoladas aptirps, bet taip ir turėtų būti, kad masė geriau sukibtų tarpusavyje).

5.
Avižinių dribsnių masę sudedame ant tos pačios skardelės su folija (ant kurios kepėte riešutus ir dribsnius). Vandeniu sušlapiname rankas ir gerai prispaudžiame dribsnių masę prie skardelės. Aš formavau maždaug piršto storio keturkampį. Užberiame saują šokolado lašelių ir gerai prispaudžiame.

6.
Tada uždengiame folija ir paliekame šaldytuve stengti ~2 h. Po to išimame iš šaldytuvo ir supjaustome į batonėlius.




admin · 2022-09-19 12:00 · 327 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt