INGREDIENTAI: 200 gramų juodojo šokolado
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
120 gramų cukraus
60 gramų kvietinių miltų (naudojau aukščiausios rūšies)
50 gramų balto šokolado
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Juodąjį šokoladą ištirpinti su sviestu garų vonelėje. Palikti šiek tiek atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purios masės. Suberti miltus ir gerai išmaišyti. Supilti šiek tiek atvėsusią šokolado ir sviesto masę.
3.
Baltą šokoladą sutrupinti (labai patogu naudoti baltojo šokolado lašelius) ir įmaišyti į tešlą. Gerai išmaišyti. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 min. Svarbu neperkepti!
5.
Valgyti visiškai atvėsusį. Skanaus!
Patarimai:
•
Kepimo formos dydis maždaug 20x15 cm.