TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Gaivus jogurtinis tortas su konservuotais persikais
Gaivus jogurtinis tortas su konservuotais persikais

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai miltų
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Kremui:
800 gramų konservuotų persikų
350 gramų persikų jogurto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
2 šaukštai cukraus
šiek tiek citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai užpilkite želatiną vandeniu, kad ji išbrinktų.

2.
Pyrago pagrindui kiaušinį išplakite su cukrumi, kol masė pabals, suberkite vanilinį cukrų. Supilkite aliejų, gerai išmaišykite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Kepimo formą patepkite sviestu ir supilkite tešlą.

3.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (pagrindas iškepęs,kai įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas). Iškepusį pagrindą atvėsinkite formoje.

4.
Grietinėlę su cukrumi išplakite iki standžių putų.

5.
Elektriniu trintuvu sutrinkite gerai nuvarvintas 4 konservuotų persikų puseles. Jogurtą, sutrintus persikus atsargiai sumaišykite su išplakta grietinėle.

6.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garuose ir atvėsusią supilkite į jogurtinį kremą. Pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir vėl viską gerai išmaišykite.

7.
Kremą supilkite ant pyrago pagrindo ir dėkite į šaldytuvą. Kai viršus pradės stingti, papuoškite likusiomis 4 persikų puselėmis ir grąžinkite vėl į šaldytuvą mažiausiai 3 val., kad galutinai sustingtų.




admin · 2022-09-20 06:00 · 268 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt