INGREDIENTAI: 700 gramų vištienos faršo
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas svogūnų (smulkiai tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
40 mililitrų pieno
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai kietojo sūrio (nebūtina)
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek prieskonių vištienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
2.
Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, tarkuotą svogūną, supilti pieną, krėsti grietinę, įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, prieskonius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti. Masė bus gan minkšta ir sunkiai formuojama, viskas gerai, taip ir turi būti.
3.
Drėgnomis rankomis formuoti vid. dyžio kukuliukus, kuriuos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kukuliukus aptepti majonezu (vienam skirti apie 1/2 a.š.) ir šauti į orkaitę, kepti apie 10 minučių.
5.
Tada ištraukus pabarstyti smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir ant viršaus - kietuoju sūriu. Šauti atgal ir kepti dar apie 10-12 minučių.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.