INGREDIENTAI: 150 gramų lašišos (keptos ar rūkytos)
1 vienetas pomidorų
1 vienetas agurkų
1/4 vieneto paprikos
2 riekės balta duona
20 gramų kietojo sūrio
2 saujos sultenių
0.5 vieneto svogūnų
Padažui:
4 šaukšteliai jogurto, natūralaus
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį džiovintų bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Sultenių lapelius nuplauti, paplėšyti ir paskleisti po lėkštę. Griežinėliais supjaustyti svogūnus, kubeliais supjaustyti agurkus, papriką bei pomidorus. Sudėti į lėkštę ant salotų. Ant daržovių papjaustyti kietojo sūrio.
2.
Kubeliais supjaustyti baltą duoną ir paskrudinti keptuvėje. Sudėti į lėkštę.
3.
Smulkiai supjaustyti keptą ar rūkytą lašišą ir sudėti į lėkštę.
4.
Padažui jogurtą sumaišyti su šlakeliu citrinų sulčių pagardinti druska bei pipirais. Pabarstyti džiovintais bazilikais.
5.
Salotas apipilti padažu.