TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Balandėlių kotletai su padažu
Balandėlių kotletai su padažu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
600 gramų faršo (kiaulienos ir jautienos)
200 gramų kopūstų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas džiūvėsėlių
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
240 mililitrų vandens (+ 1 šaukšto sumaišymui)
3 skiltelės česnako
3 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas majonezo
1 šaukštelis cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėti faršą.

2.
Burokine tarka sutarkuoti kopūstą, sudėti į dubenį su faršu. Berti džiūvėsėlius, smulkiai pjaustytą svogūną, įmušti kiaušinį ir pagardinti druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkyti.

3.
Iš paruoštos masės formuoti norimo dydžio kotletus.

4.
Į keptuvę sudėti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.

5.
Į kepimo formą sudėti apkeptus kotletus.

6.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.

7.
Padažui smulkiai supjaustyti česnaką,

8.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, suberti česnaką ir apkepti iki kol pasklis malonus kvapas, tuomet sudėti pomidorų padažą ir kai pradės burbuliuoti, suberti cukrų. Pavirti apie minutę, supilti vandenį ir pavirti iki kol užvirs.

9.
Į dubenį dėti majonezą ir grietinę, pilti šaukštą vandens, sumaišyti ir supilti į keptuvę su padažu. Virti tol, kol padažas sutirštės. Jei reikia, pagardinkite druska.




admin · 2022-09-22 06:00 · 712 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt