INGREDIENTAI: Tešlai:
2 vienetai kiaušinių (didelių)
200 mililitrų pieno
200 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio ciberžolės
pagal skonį druskos
Įdarui:
4 vienetai kiaušinių (virtų)
200 gramų menkių kepenėlės (apytikriai, galima naudoti virtą kumpį arba kitą mėsą)
120 gramų sūrio (tarkuoto, apytikriai)
pagal poreikį salotų
pagal skonį kreminio sūrio
pagal skonį majonezo
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį krapų
pagal skonį svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti pieną, vandenį, įberti cukrų, druską, ciberžolę, miltus ir išmaišyti. Tuomet supilti tešlą į konditerinį buteliuką arba į kitą turimą butelį plonu kakleliu (arba į konditerinį maišelį su plonu antgaliu, o jei neturite, galima naudoti šaldymui skirtą maišelį nukirpus nedidelį kamputį).
2.
Įkaitinti keptuvę ir spausti tešlą į keptuvę formuojant ornamentus. Pakepti porą minučių, tuomet atsargiai apversti ir dar pakepti iki kol iškeps.
3.
Įdarui kiaušinius sutarkuoti stambia tarka, dėti menkės kepenėles susmulkinti ir sudėti į dubenį su kiaušiniais, berti sūrį, smulkintus krapus ir svogūnų laiškus, druską, pipirus, dėti kreminį sūrį, majonezą ir viską gerai išmaišyti.
4.
Tuomet nuplauti salotų lapus, gerai nusausinti, dėti po vieną ant iškepusių blynelių, tepti porą arbatinių šaukštelių paruošto įdaro ir susukti suktinukus.