INGREDIENTAI: 4 vienetai jautienos maltinių (naudojau „Biovela“)
2 vienetai mėsainių bandelių (naudojau „Gardėsio“ STREET FOOD brioche)
4 vienetai rūkytos kiaulienos šoninės (plonai pjaustytos)
2 riekelės čederio sūrio (ar kito mėgstamo)
1 vienetas svogūnų (mažo)
0.5 šaukštelio sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
Padažui:
3 šaukštai majonezo
1 šaukštelis pomidorų padažo
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštas marinuotų agurkų (smulkintų)
1 žiupsnelis pipirų (šviežiai maltų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šoninės juosteles paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje ant grilio. Kai juostelės apskrus, padėkite jas į šalį, tačiau likusių riebalų neišpilkite. Toje pačioje keptuvėje ant silpnos ugnies pakepkite plonai pjaustytą svogūną, nuolat maišydami, kol šis visiškai suminkštės ir karamelizuosis. Gardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
2.
Sumaišykite padažo ingredientus: majonezą, pomidorų padažą, garstyčias ir smulkiai pjaustytus marinuotus agurkėlius, įberkite žiupsnį šviežiai maltų pipirų.
3.
Keptuvėje su aliejumi arba ant grilio iškepkite mėsos paplotėlius. Kepkite apie 3 minutes abi puses – priklausomai nuo to, kaip iškepusią mėsą mėgstate. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, ant vieno iš paplotėlių uždėkite sūrio riekelę, kad šis išsilydytų.
4.
Patepkite bandeles sviestu ir paskrudinkite.
5.
Konstruokite mėsainį: bandeles patepkite padažu, dėkite mėsos paplotėlį su sūriu, tuomet antrą paplotėlį. Ant jo – šoninės riekeles ir svogūnus. Užvožkite antrąja bandele.
6.
Patiekite su bulvių skiltelėmis ar mėgstamomis salotomis.