INGREDIENTAI: Pagrindui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
400 gramų krekerių
200 gramų sviesto
2 saujos graikinių riešutų (pasmulkintų)
2 saujos žemės riešutų
1 sauja džiovintų abrikosų (arba kitų džiovintų vaisių)
Viršui:
300 gramų kreminės varškės
100 mililitrų vandens
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su "Rududu". Suberti laužytus krekerius, riešutus, pasmulkintus džiovintus abrikosus ir išmaišyti. Gautą masę dėti apvalią į formą nuimamais kraštais, rankomis standžiai paspaudžiant.
2.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti 15-20 minučių. Tada pakaitinti ant nedidelės ugnies ar virš garų vonelės kad granulės ištirptų, bet neužvirinti. Palikti atvėsti.
3.
Varškę sumaišyti su cukrumi ir pamažu maišant supilti atvėsusią želatiną. Varškės masę supilti ant sausainių sluoksniai.
4.
Nakčiai palikti šaldytuve sustingti.