INGREDIENTAI: 200 mililitrų raugintų pasukų (apytikriai)
75 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis sodos
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
pagal skonį apelsino žievelės (tarkuotos)
šiek tiek aliejaus (formelėms patepti)
Aptepimui:
šiek tiek sviesto (minkšto)
Apvoliojimui:
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Viename dubenyje sumaišyti miltus, druską, sodą, cukrų, kepimo miltelius.
2.
Į kitą indą supilti pasukas, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
3.
Ištirpinti sviestą, įtarkuoti puse apelsino žievelės ir supilti į pasukų ir kiaušinio masę. Įberti šiek tiek vanilinio cukraus.
4.
Į skystą masę suberti miltų mišinį ir išmaišyti. Tešla turi būti gana skysta!
5.
Formeles ištepti aliejumi ir supilti tešlą.
6.
Kepti 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Ne daugiau.
7.
Sumaišyti cukrų ir cinamoną.
8.
Pyragėliams leisti šiek tiek atvėsti ir neišėmus iš formų, aptepti sviestu. Išimti ir apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje taip, kad iš visų pusių apliptų - bus skaniau.