TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 08:51
Purūs pyragėliai
Purūs pyragėliai

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
200 mililitrų raugintų pasukų (apytikriai)
75 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis sodos
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
pagal skonį apelsino žievelės (tarkuotos)
šiek tiek aliejaus (formelėms patepti)
Aptepimui:
šiek tiek sviesto (minkšto)
Apvoliojimui:
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai malto cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Viename dubenyje sumaišyti miltus, druską, sodą, cukrų, kepimo miltelius.

2.
Į kitą indą supilti pasukas, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.

3.
Ištirpinti sviestą, įtarkuoti puse apelsino žievelės ir supilti į pasukų ir kiaušinio masę. Įberti šiek tiek vanilinio cukraus.

4.
Į skystą masę suberti miltų mišinį ir išmaišyti. Tešla turi būti gana skysta!

5.
Formeles ištepti aliejumi ir supilti tešlą.

6.
Kepti 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Ne daugiau.

7.
Sumaišyti cukrų ir cinamoną.

8.
Pyragėliams leisti šiek tiek atvėsti ir neišėmus iš formų, aptepti sviestu. Išimti ir apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje taip, kad iš visų pusių apliptų - bus skaniau.




admin · 2022-09-23 15:00 · 392 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt